Lurer du på hvilke planer vi har for Tatt av Heimdal?

Siden 1953 har Heimdal Kunstforening vært en kulturell bidragsyter til lokalmiljøet. Selv om vi i dag har både kunstformidling for skoler i nærmiljøet, kunstskole og et kafélokale, opplever vi som jobber her at Heimdal Kunstforening kunne spilt enn større rolle i lokalsamfunnet. Målet med Tatt av Heimdal er å utvikle kunstforeningen og stedet gjennom deltagelse og aktivt engasjement i våre egne omgivelser. Vi ønsker at kunstforeningen skal bli et selvfølgelig møtested for Heimdals befolkning, samtidig som vi bidrar til refleksjon og bevisstgjøring gjennom kunst.

Prosjektets hoveddel vil utfolde seg fra mai 2016 til sumaren 2017, og her har vi invitert fire norske kunstnere av internasjonal klasse til å bruke tid på å undersøke Heimdal. Stedet eller de som bor på Heimdal blir utgangspunkt for disse fire kunstprosjektene som utvikles i forkant fra høst 2015 til høst 2016. Prosjektene vil være både stedsspesifikke og relasjonelle.

Tatt av Heimdal-Festival

Vi starter med et pang! I mai 2016 blir det kunstfestival på Heimdal og ulike kunstprosjekter vil gjennomføres på forskjellige steder rundt om på Heimdal.

Utstillingsprogrammet Tatt av Heimdal

I tillegg til de fire kunstnerne vi har invitert vil det fra mai 2016 organiseres månedlige performancer eller kunstprosjekter som finner sted enten i kunstforeningens lokaler eller et eller annet sted på Heimdal. Kunstverkene blir dokumentert på ulike vis og gjerne i samarbeid med andre kunstnere. Dokumentasjonen vil bli presentert på kunstforeningen og utgjøre utstillingen. Utover året vil denne utstillingen vokse i takt med de ulike prosjektene . Huset vil få funksjon som et slags infosenter – her kan du komme å se hva som har hendt og hva som kommer til å skje i løpet av året.

Workshops og seminarer

I tilknytning til kunstnerne vi inviterer og prosjektene de gjør vil vi arrangere spennende workshops og foredrag, samt kunstnersamtaler.

Et møtested lokalt

Et av de viktigste aspektene ved prosjektet er at vi ønsker at lokalmiljøet kan bruke kunstforeningen. Derfor arrangerer vi Café Heimdal: En månedlig sosial møteplass i kunstforeningen for lokalmiljøet. Her ønsker vi å invitere inn mennesker fra Heimdal til presentasjoner, filmvisninger, opplesninger osv. Målet er å bli bedre kjent med vårt eget lokalmiljø både for kunstforeningen og for de som bor i området; skape interesse og eierskap. Vi har allerede hatt vår første Café Heimdal, som tok for seg lokalhistorie – det ble en interessant kveld med hyggelige folk. Neste Café Heimdal blir i september.

Om du har ideer til Café Heimdal er det bare til å ta kontakt på mail: heimdalkunstforening@gmail.com


Tatt av Heimdal er i første omgang utviklende for kunstforeningen, men vi vil at prosjektet skal være verdiskapende for lokalmiljøet. Gjennom prosjektet ønsker Heimdal Kunstforening å bli en viktigere kulturarena og en naturlig møteplass for vårt eget nærmiljø.

Vi vil at alle skal bli Tatt av Heimdal!

En kommentar om “Lurer du på hvilke planer vi har for Tatt av Heimdal?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s