Heimdal Kunstforening til Berlin!

Heimdal Kunstforening har vært i Berlin for å jobbe med Tatt av Heimdal og møte kunstnere. Her kommer et lite reisebrev fra turen. IMG_2344

Torsdag 19. Mars ankom fire styremedlemmer Berlin og var raskt på vei til sitt første møte: Vi hadde blitt invitert hjem til kunstnerne Simone Zaugg og Pfelder – her ventet også Helga-Marie på oss. Simone og Pfelder driver visningsrommet Kurt-Kurt; et visningsrom som aktivt arbeider med bydelen det ligger i og produserer kunstprosjekter forankret i lokalmiljøet. Etterpå drog vi hjem til Helga-Marie og mannen hennes Crispin Gurholdt for å spise og diskutere prosjektet.

Dagen etter drog vi til Kunstlerhaus Bethanien i Kreuzberg. Her besøkte vi atelieret til den norske kunstneren Bodil Furu; som er kjent for å lage dokumentariske filmer som undersøker mennesker, og uten å være sensasjonell plasserer disse lokale historiene i et større perspektiv. Vi var også så heldige at fikk være med på en gjennomgang med kunstnerne som hadde den pågående utstillingen på Bethanien. Tilslutt var vi innom atelieret til den portugisiske kunstneren Ramiro Guerreiro – som tidlegere har arbeidet med problemstillinger knyttet til kropp, rom og arkitektur. Før vi dro videre på utstillingsåpning på Galleri Michael Janssen fikk vi spist et bedre måltid på en østlig restaurant.

IMG_2356IMG_2359

IMG_2375

Lørdag ble derimot en litt roligere dag: Denne dagen hadde vi satt av til å handle utstyr til kunstskolen. Vi fartet mye rundt på ulike kunstbutikker, men avsluttet dagen med middag og dessert – og fikk snakket mye om Tatt av Heimdal.

På søndager er det meste stengt i Berlin, og siden vi følte vi hadde brukt mye tid på u-bahn, bestemte vi for oss å leke turister og tok oss en guida busstur for å se byen. Vi hoppet av for å spise lunsj og fant en perle av et sted som hadde jazzkonsert og nydelig mat. Etterpå dro vi til Helga- Marie sin leilighet for å arbeide med prosjektet, skape struktur og lage en arbeidsplan. Etter dette var det avskjedsmiddag på nok en østlig restaurant med veldig god mat. Vi takket Helga-Marie og Crispin for godt vertskap og tok farvell for denne gang!

IMG_2424IMG_2416

En kommentar om “Heimdal Kunstforening til Berlin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s